szerda, június 30, 2010

TOP10 futballsztár - 4. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
(1985. február 5)
Portugál válogatott, Real Madrid
szélső, támadó középpályás

Hát, én őt tenném a negyedik helyre. Azon gondolkoztam tegnap este, hogyha netán a portugálok nyertek volna, vajon meghagyom-e negyediknek, vagy keresek mást. Szóval, idekerült, mert tényleg jó pasi, tényleg szexi focista, attól függetlenül, hogy én utálom. Na jó, csúnya szó, csupán nem kedvelem a magánéletben.
Szóval. A rekordigazolás, a legtöbbet érő játékos tavaly került a Real Madrid keretébe, az akkori regnáló angol bajnok, a Manchester United csapatából.
A Manchester nevelgette 2003 és 2009 között, nem is akárhogy, 4 meccs, és elérte volna a 200-at. A 196 játszott meccsén 84 gólt szerzett.
Aztán a Realban jó dolga van, és a szezonja sem volt akármilyen, legalábbis gólok terén. 29 mérkőzésén 26 gólt szerzett.

A felnőtt portugál válogatottnak 2003 óta tagja, de nagyobb eredményt még nem sikerült elérniük, hacsak a 2004-es EB ezüstérem nem számít annak. A világbajnokságtól pont a tegnapi nap folyamán búcsúztak, hála a spanyol válogatottnak. 76 mérkőzésén 23-szor talált a hálóba a válogatott színeiben.
2009-ben megkapta a Puskás Ferenc-díjat, 2008-ban Aranylabdás és Aranycipős, illetve a FIFA Év Játékosa is lett.

Magánélete vészes. Olyan szempontból, hogy annyi nővel hírbe hozzák, hogy sosem tudni, ki a komoly. Legutóbbi "komoly" kapcsolatának Irina Shayk modellt tartják, azonban szóba hozták Kim Kardashiannel is. Nereida Gallardoval való kapcsolata viharos és szomorú végű volt, de ez volt talán a leghíresebb és legmaradandóbb. Gyermeke még nincs.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP