hétfő, július 05, 2010

TOP5 ország - 5. Oroszország

OROSZORSZÁG
Európa, Ázsia

Nos, anyukám sokat mesélt róla, hiszen ő még az akkori Szovjetunióban született, aminek területei közé tartozott Oroszország is. Most egészen Kelet-Európától Észak-kelet Ázsiáig terjed. A világ legnagyobb állama, aminek fővárosa Moszkva, egy gyönyörű város.
Bár hideg, és én nem szeretem a hideget, Oroszországban valami megfogott. Az emberek, az élethez való hozzáállás, és a szélsőségek. Hogy egy részen micsoda gazdagság, míg a másikon a határtalan szegénység uralkodik.
Régebben cárok uralkodtak, de ma már elnöki szövetségi köztársaságként működik. 142 700 000 fő a körülbelüli lakossága, ami egy hatalmas szám, de mivel hatalmas területen fekszik, kicsi a népsűrűsége, mindössze 8,44 fő/km²
Fővárosa Moszkva, de nem csak mint főváros, hanem mint oktatási, politikai és kereskedelmi központként is nevezik. A Moszkva folyó partján fekszik, és tavaly a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élők miatt. Moszkva is a szélsőségek városa. Ugyanúgy megtalálható itt a történelmi múlt, mint a modern jövő. Egyik sarkon még felhőkarcolókkal, de a másikon háborús, vagy még régebbi múzeumokkal találkozhatunk.
Gyönyörű ország, és örömömet lelném, ha én is eljuthatnék ide.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP