péntek, március 26, 2010

McLaren-fölény a második szabadedzésen

Az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén a brit Lewis Hamilton (McLaren) volt a leggyorsabb, megelőzve csapat- és honfitársát, Jenson Buttont. A harmadik helyen az ausztrál Mark Webber végzett a Red Bull-lal.

 A Formula–1-ben a mai szabadedzésekkel kezdetét vette az év második versenyhétvégéje. A két héttel ezelőtt Fernando Alonso (Ferrari) győzelmével befejeződő Bahreini Nagydíj után ezúttal Ausztráliába látogatott a mezőny.A magyar idő szerint péntek hajnalban megrendezett első tréning hajrájában a brit Jenson Button (McLaren), a német Nico Rosberg (Mercedes) és a lengyel Robert Kubica (Renault) is vezetett, a leggyorsabb kört végül a Renault pilótája futotta. Az első edzésen lehetőséget kapott egy újonc, a Force India tesztpilótája, Paul di Resta, aki a 11. helyen zárt (a második tréningen már visszavette a helyét Adrian Sutil.)

A magyar idő szerint 6.30 órakor kezdődő második tréning elején eleredt az eső, így először ebben a szezonban vizes aszfalton is próbára tehették magukat a csapatok.
Igaz, az égi áldás egy idő után ellehetetlenítette az edzést, ugyanis megállít a víz a pályán, ezért volt olyan időszak, amikor szinte leállt a tréning, a pilóták nem igen merészkedtek ki a melbourne-i aszfaltcsíkra.
Ebben az időszakban a nagy visszatérő, Michael Schumacher (Mercedes) volt a legaktívabb, de a német látványosan szenvedett (a mért kört ment pilóták közül sokáig ő volt a leglassúbb). Nem úgy a két McLaren, több mint fél óra elteltével ugyanis a brit Lewis Hamiltoné volt a leggyorsabb kör, őt csapat- és honfitársa, Jenson Button követte a második helyen, és meglepően jól szerepelt az orosz Vitalij Petrov is a Renault-val (sokáig harmadik volt, végül ötödik lett), bár Kubica korábbi remeklése után talán ez már nem is volt akkora meglepetés.
Az már inkább, hogy a sokáig csak a 20. helyen lévő Schumacher az utolsó tíz percben puha keverékű gumikkal hatalmasat javított, és feljött a harmadik helyre, de végül a negyedik idő lett az övé, ugyanis a hazai közönség előtt versenyző Mark Webber (Red Bull) megelőzte. A másik Red Bull-pilóta, a német Sebastian Vettel a hajrában kicsúszott, és csak a 16. helyen zárt.
Az élen az állás már nem változott: Lewis Hamilton érte el a legjobb időt, Button lett a második.
A Ferrarik gyengén szerepeltek: Fernando Alonso csak 15. lett, Felipe Massa pedig 17.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP