vasárnap, március 21, 2010

Kikapott a Liverpool

Egygólos győzelmet aratott a Manchester United a Liverpool ellen az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A vendégcsapat Fernando Torres fejesével szerzett vezetést, ezt Wayne Rooney egy kihagyott tizenegyes után a hálóba lőtt labdával egyenlítette ki, a győztes gól Pak Dzsi-Szung nevéhez fűződik.

A hazai pályán remeklő Manchester United az utóbbi időben saját pályájától távol gyengélkedő Liverpoolt fogadta. Az utolsó öt idegenbeli meccsén nyeretlenül maradó vendégek azonban nem kezdtek megilletődötten az Old Traffordon, már az ötödik percben vezetést szereztek. 

A gólhoz kellett az is, hogy a Manchester a félpálya környékén labdát veszítsen, ezután Steven Gerrard passzolt Dirk Kuyt elé, akinek beadását a szabadon maradt Fernando Torres fejelte a bal sarokba. Az MU 704 perc után kapott újra gólt hazai pályán (0–1)
Sokáig nem vezetett a Liverpool, hiszen a 11. percben már 1–1 állt az eredményjelzőn. Történt, hogy Antonio Valencia a jobbösszekötő helyén ritmust váltott, betört a tizenhatoson belülre, majd Javier Mascherano szorításában a földre huppant.
A szabálytalanság ténye vitathatatlan volt, és lap is járt érte. A kérdés az volt, hogy vajon hol történt az eset, és az a bizonyos lap milyen színű. Howard Webb, a vb-kerettag angol játékvezető végül a tizenegyes mellett döntött, és Mascheranót sárga lappal büntette. Az eset jó ürügyet szolgáltatott, hogy Sir Alex Ferguson és Rafael Benítez összeugorjon a kispadoknál (egyik az elmaradt piros lapot hiányolta, másik pedig azt, hogy miért nem szabadrúgást ítélt a bíró). A büntetőt Wayne Rooney végezte el, a támadó lövését ugyan elsőre még fogta Pepe Reina, Rooney ismétlésével szemben azonban már esélytelen volt (1–1).
A jó iramú és színvonalú első 20-25 perc után leült a játék, a játékrész második fele már nem tartogatott izgalmakat.
Szünet után sem javult fel a játék, bár még mindig a Manchester United volt a kezdeményezőbb. A Liverpoolnál Gerrard teljesen beleszürkült a mezőnybe, és Torres sem tudott veszélyt okozni a kapu előtt. Igaz, a hazaiaknál is lámpással kellett keresni a kiemelkedő teljesítményeket.
A kivétel talán Pak volt, aki már addig is főleg fejjel próbált veszélyeztetni, és a 60. percben eredményes is volt. A dél-koreai játékos Darren Fletcher beadását bólintotta a jobb sarokba, és három év után talált be újra az Old Traffordon (2–1).
A United megnyerte a rangadót, a Torres révén az utolsó pillanatokban óriási helyzetet rontó Liverpool pedig idegenben továbbra is szenved, sorozatban hatodik bajnoki meccsén maradt nyeretlen. Ezzel pedig messze kerülhet az áhított negyedik helytől.

Forrás: nso.hu

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP