vasárnap, március 14, 2010

Tavaszköszöntő

Mostanság a kolim újsága, a Koliszáj szerkesztői közé tartozom, írogatok nekik mindenféle témával kapcsolatban. Legutóbbi cikkem a tavasz érkezéséről szól.

Tavaszköszöntő
(A Tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.
Reginald Heber)
Amikor tél van, szinte olyan, mintha nem is lenne igazi élet a földön. A fák elvesztik lombkoronájukat, a füvet és az apró virágokat, növényeket hótakaró fedi. Az apró és nagyobb állatok menedéket keresnek maguknak a hideg elől, és még az emberek sem merészkednek annyit a szabadba, mint egy tavaszi délutánon. Az emberek is meleg házaikba zárkózva várják meg, hogy újra kisüssön a nap, és rügyezzenek a fák, zöldbe boruljon a táj.
A tavasz olyan, mint az újjászületés, egy új élet kezdete. Télen a táj halottnak tűnik, de mégis tudjuk, hogy amint eljön a tavasz, újra lélekkel töltődik fel a természet. Tudjuk, hogy a hótakaró alatt megbújik az élet, és csak arra vár, hogy elég ereje gyűljön ahhoz, hogy áttörjön.
Mindig is kedvenceim közé tartozott a hóvirág, az első virág, amely a tavaszt köszönti. Mennyi erő lakozhat egy ilyen picike virágban, hiszen törékeny, picike szárával már a hóréteg alól is előbújik. Ugyanakkor mégis lágy, és szép.
Mikor megjelennek az első napsugarak, mikor a fák első rügyei kipattannak, az emberek újra kedvet kapnak ahhoz, hogy a szabadban töltsék idejüket. Egyre több és több sétálgató, boldog embert látunk a parkokban, az utcán. Hihetetlen, hogy akár egyetlen nap mennyit változtathat a világon. Hiszen egyik délután még borult, esős az idő, de másnap reggel már hétágra süt a nap, a hőmérséklet is emelkedik.
A tavasz tehát új élet. De ilyenkor feltűnően vidám is minden. Nevetés, madárcsicsergés tölti be a csendet, a virágok megjelenése is jobb közérzetet biztosít. Sokkal szívesebben viseljük a napok monotonságát, ha tudjuk, hogy délután végre a szabadban lehetünk, hiszen jó idő van.
A tavasz szeszélyes, de mégis szeretjük, talán pont ezért, mert kiszámíthatatlan. Egészen májusig nem lehetünk biztosak abban, hogy melyik nap lesz jó, és melyik nap lesz rossz idő.
De mégis… úgy gondolunk a tavaszra, mint egy gyermek születésére. Évről-évre egyre újabb szépségekkel kápráztat el minket. Nevetés, boldogság vesz körül minket, és minden a szivárvány ezer színében pompázik. Lehet ezt nem szeretni?

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP