vasárnap, március 14, 2010

Fernando Alonso győzelme!

Hosszú évek óta nagy Fernando Alonso rajongó vagyok a Forma1-ben, és hogyha szezon van, ki sem lehet robbantani a tévé elől. Imádom. Így ma sem hagytam ki, és nagy örömömre szolgált, hogy a Ferrarival sikerült nyernie, nem is akárhogy!
Összefoglaló a sporthirado.hu alapján:

Sokáig úgy tűnt, békés „vonatozás” után alakul ki az élcsoport sorrendje, aztán a Red Bull-autó meghibásodása fenekestül forgatta fel a legjobbak pozícióját. Pedig a futam kétharmadáig Seba Vettel oktatófilmekbe illő módon vezetett, előnye megnyugtatónak tűnt, még annak ellenére is, hogy nem szerzett jelentősebb előnyt Alonsóval és Massával szemben.

A technika azonban megmakacsolta magát, gonosz tréfát űzött a fiatal némettel. A kétszeres világbajnok spanyol fenomén, majd a brazil csapattárs is megelőzte Vettelt, sőt ez sikerült a 2008-ban világbajnok Hamiltonnak is. A negyedik helyez azért megőrizte Seba, de többet nem tudott elérni a gyengéledő kocsival.


Így parádésan indult Alonso pályafutása a Ferrarinál, ugyanúgy megnyerte első „maranellói” versenyét, mint 2007-ben Kimi Räikkönen. A finn később egészen a világbajnoki címig menetelt, vagyis mindenképpen jó előjel lehet a Renault-tól megszerzett ásznak, hogy verhetetlennek bizonyult Bahreinben.


Ki kell emelni, hogy a végső sikerre is esélyesnek tartott Mercedesnek esélye sem volt a dobogóra, Rorberg pedig simán megelőzte a hétszeres világbajnok Michael Schumachert, aki három éves szünet után tért vissza.


A Red Bull másik autója sem működött tökéletesen, Webber a gumikopás miatt ragadt a tavalyi világbajnok Jenson Button mögött. Igaz, a brit sem lehet igazán büszke a hetedik helyére…


Az újoncok természetesen nem váltották meg a világot, a Hispania Racing Team duója alig néhány kört tett meg. De lehet, hogy ezzel tettek igazi szívességet a többieknek, nem veszélyeztették tovább a társakat…

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP