vasárnap, április 25, 2010

Maléna (2000)

Önismereten pedig a Maléna volt terítéken. Előre le kell szögeznem, hogy úgy indultunk neki, hogy önismeretre általában jó filmeket választanak nekünk, de ezúttal ez most nem sok mindenkinek tetszett. Nekem sem nyerte el túlzottan a tetszésemet. Voltak jó pillanatok, de mindössze ennyi.
A sztori lényege, hogy van egy jó nő Castelcutoban, Maléna, mindenki őt nézi, ha végigvonul az utcán. Köztük van egy 12-13 éves fiúcska, aki teljesen beleszeret Malénába, és vakon követi minden lépését, fel sem veszi, hogy k*rvának tartják az egész városban.
A férjét elragadta a háború, és később jön a hír, hogy meg is halt. Maléna gyászol, de mikor az apja elpártol mellőle, muszáj ténylegesen prostituáltnak állnia, hogy pénzt keressen, mivel senki nem akar melléállni.
A nők gyűlölik, de míg a németek itt vannak, nem mernek semmit tenni. Azonban mikor elmennek, nyilvánosan megalázzák, véresre verik. Ez a jelenet az, ami teljesen megmaradt bennem, ahogy sírva, véresen, összetörve, félmeztelenül, levágott hajjal fekszik az út közepén.
Maléna elhagyja a várost, közben pedig a férje visszatér, és Renato, a kisfiú segítségével fogja megtalálni. Visszatérnek a városba, és minden ember úgy csinál, mintha mi sem történt volna, olyan kedvesen bántak Malénával, mint még soha.
Nekem nem tetszett, ez tény, bármennyire is Oscar-díjas, meg ilyendíjas, olyandíjas...
10/6

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP