szombat, június 12, 2010

Mr. Brooks (2007)

Hát, egy igen ütős filmmel zártuk az idei önismeretet, a Mr. Brooks-szal. Meg kell mondjam, hogy címből nem tudok ítélni, általában romantikus, nyálban tocsogós filmeket választanak nekünk, de ebben semmi ilyen nem volt, csupán csak akció, és gyilkosságok.
Adott egy férfi, aki az amerikai felsőbb vagy középosztály gyöngyszeme, az év embere, látszólag tökéletes életet él. Azonban kiderül, hogy szenvedélybeteg, a gyilkolás a mániája, ő az ujjlenyomatos gyilkos. Mindent megtesz, hogy háttérbe szorítsa a gyilkolás utáni vágyát, de nem jön össze neki túlzottan, a másik énje túlontúl erős.
Hazajön a lánya az egyetemről, kibukott, és titkolózik, mígnem egyik nap Brooks rájön, hogy a lánya örökölte a betegségét, és egy fejszével megölte az egyik egyetemista társát. Mindent megtesz, hogy elterelje róla a gyanút, ő is öl, de a lelke mélyén fél, hogy át akarja venni a helyét a cégnél, ezért legközelebb őt fogja megölni, amit jól el is hitetnek a nézővel a film végén.
Közben egy nyomozó, Tracy Atwood, akit Demi Moore alakít, nyomoz utána, de soha nem tudja meg, hogy ő a tettes, az egyik zsarolójára tereli a gyanút. Tehát a végén is szabadon mászkál az ujjlenyomatos gyilkos, remélhetőleg már feladva a másik énjét, és a lánya is, aki még nem tudja kordában tartani a tetteit....
Meg kell mondjam, tetszett a film, bár nem ilyenre számítottam. Tetszett, hogy két szálon futott végig, a nyomozónő, és Mr. Brooks életén is végigvezették.
Értékelés: 10/9 - 8-at akartam, de a végén az artériás vérzés miatt megéri a 9-et :)

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP