vasárnap, június 27, 2010

Szökőhév (2010)

 Értékelés: 10/8 - Apróbb kis szépséghibáktól eltekintve imádnivaló. :)
Egy jó kis romantikus vígjáték Matthew Goode és Amy Adams, no meg persze Írország főszereplésével.
Amióta Nora Robertstől az első olyan regényt olvastam, amiben Írország a fő helyszín, azóta rajongok érte. Minden zöld, minden régi, minden tele legendával. Mindennek van valami története, ami érdekessé és élvezhetővé tesz egy Írországi utazást. Bárcsak eljuthatnék végre oda!
De vissza a filmhez. Nekem nagyon tetszett. Az évődés Anna (Amy Adams) és Declan (Matthew Goode) között, és a kalandos utazás Dingle-től Dublinig.
Anna vágya, hogy összeházasodjon a barátjával végre itt van, de amikor már úgy hiszi, hogy minden jó, rájön, hogy neki nem erre van szüksége. Harc az idővel, hogy még időben odaérjen a szökőnapra. Harc a szívével, ami egy másik férfi felé húz...
Aztán volt itt egy nagyon kedves, nagyon igaz kérés. Remélem, pontosan idézem, mert ezt a változatot nem találtam meg sehol:
Ne lopj, ne hazudj és ne csalj. De ha mégis lopsz, lopd el a bánatom, ha hazudsz, hazudj át velem minden éjszakát, és ha csalsz, csapd be a halált.
Ezt tuti nem sorolom az egyszer nézhető kategóriába, már csak Írország miatt sem. Imádtam.

2 megjegyzés:

Névtelen 2010. október 21. 18:59  

egyszerűen fantasztikus
Favorit

gabi 2010. október 22. 17:05  

azbiztos :)

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP