vasárnap, június 27, 2010

TOP10 futballsztár - 7. Michael Ballack

Michael Ballack
(1976. szeptember 26.)
Német válogatott, Bayern Leverkusen
középpályás

Nos, a hetedik helyen nálam szintén egy német játékos áll, méghozzá a Chelsea volt játékosa, Michael Ballack. Ballack nagyon sokáig csak a német Bundesligában volt hajlandó játszani. 2002-ben ajánlatot kapott a spanyol Real Madridtól, de ő mégis a Bayern Münchent választotta.
Azonban 2006-ban mégis a Chelseaba igazolt, Angliába, ahol középpályásként 105 meccsen 17 gólt rúgott. A legutóbbi szezon végén azonban felröppentek a hírek, hogy otthagyja a Chelsea csapatát, és újra a volt csapatához, a Bayern Leverkusenhez igazol, ami meg is valósult. A 2010/2011-es szezont már ismét a német csapatban kezdi.

A felnőtt német válogatottnak már több mint tíz éve, 1999 óta tagja. Hosszú ideig csapatkapitány is volt. Jelenleg azonban nem vesz részt a VB-n sérülés miatt, így nem ő viseli a csapatkapitányi karszalagot.
A válogatottban sokkal több gólt lőtt, mint a Chelseaben, volt is rá ideje. 98 meccsen 42-szer talált bele a kapuba.
Nagyobb eredményei nemzetközi szinten: a 2006-os saját, azaz német rendezésű VB-n bronzérmesek és a 2008-as osztrák-svájci EB-n pedig ezüstérmesek lettek.

2008. júliusában házasodott össze párjával, Simone Lambe-bal, akivel már hosszú évek óta együtt vannak. Eddig három gyermekük született, Louis (2001), Emilio (2002) és Jordi (2005). Több mint tíz éve ismerték már egymást, mikor összeházasodtak.

Nos, nekem ő a hetedik.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP