szerda, június 23, 2010

Vonzalom.

Néha-néha elgondolkozom az emberek között kialakult kapcsolatokról. Jó, nem is igazán néha, elég gyakran töprengek ezen. Miért van az, hogy vonzódhatunk egyszerre több emberhez, de attól még tudjuk, hogy szeretni csak egyet tudunk?
Érezhetjük, hogy a gyomrunkban pillangók röpködnek, hogy legszívesebben minden percünket a másikkal töltenénk, de attól még nem szeretjük, csak vonzódunk hozzá, csupán testileg. És közben valaki mást szeretünk, valakivel együtt vagyunk. De miért?
Utálom, hogy van ilyen, hiszen hazudozáshoz, titkolózáshoz vezet, és az soha nem jelent jót. Valakinek a háta mögött kiélni a vonzalmat, majd aztán eldobni, mert meguntuk, mert ott az a bizonyos másik.
Miért néz? Miért bámul folyamatosan, miért próbál meg ilyenkor közelebb kerülni, amikor késő? Saját tapasztalat. Ha vonzódik máshoz is, próbálja meg magában tartani, és ne fájdalmat okozni a partnernek. Ezzel csak az a baj, hogy soha nem jön össze könnyen nem a szívünkre, hanem az eszünkre hallgatni. Vagy ha hímnemű lennék, talán azt mondanám, "soha nem lehet az eszünkre hallgatni a farkunk helyett."
Aztán meg röpködnek a semmitmondó szavak, amik egyik félnek sem jelentenek semmit, csupán egy kis győzködést, hogy utoljára, hogy nem lenne szabad, de mégis megtesszük, hogy titkoljuk.
De titkolni sem lehet túl sokáig. Hiszen milyen érzés az egy lánynak, ha nem mondhatja el a legjobb barátnőjének, hogy mi történik vele, mert ki tudja, hogy mit gondolna, vagy mi lenne, ha véletlenül kitudódna? Nehéz, nagyon nehéz. Akarva, vagy akaratlanul is kiderül, előbb vagy utóbb. Aztán pedig már szánjuk, bánjuk az egészet.
Hogy jutottam el idáig, már lassan magam sem tudom. De a lényeg, hogy a természet csúf tréfát űz velünk és a testi vágyainkkal, a testi igényeinkkel. A vonzalom nem egyenlő a szerelemmel, nincs olyan hatalma, de mégis mindent tönkre tud tenni.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP