hétfő, augusztus 30, 2010

Step Up 3D (2010)

Értékelés: 5/5
Nagyon vártam már, hogy végre megnézhessem a filmet, már azóta, amióta megláttam az első trailert.
Megfogott a film, és a története is, a táncok pedig egyszerűen zseniálisak voltak. A koreográfiák jól össze lettek állítva, és a háttértörténet is elég fontos szerepet kapott.
Megvolt a szokásos bonyodalom, és vívódás. Szinte az első pillanattól sejtettem, hogy Natalie (Sharni Vinson) háza táján nincs valami rendben, de amikor elcsattant az első csók közte és Luke (Rick Malambri) között, éreztem, hogy egymásra fognak találni, akármi is akad az útjukba. Ez az akármi pedig Julien volt, Natalie bátyja, és Luke szinte már ősi ellensége.
A tánc olyan értelmet nyer ebben a filmben, amilyet szinte még soha. Megment embereket attól, hogy összeomoljanak, Luke pedig ehhez fedélt ad a fejük fölé - de a pénz, a hatalom ismét nagyobb úr a küzdelemnél, a tánc értelménél.
A kedvenc jelenetem mindenképpen Natalie születésnapja volt, amikor minden titokra fény derül, és amikor a Luke-ban összeállt kép lerombolódik.

Szerepet kap Moose, akit már jól ismerhetünk a második részből, és ezúttal övé az egyik főszerep. Egyetemre kerül, abbahagyja a táncot, ami fáj neki, de muszáj - azonban a sors nem úgy akarja. Összeakad Luke-kal és a Kalózokkal, és fejébe veszi ő is, hogy megnyerik a World Jamet, megnyerik a fődíjat, és bebizonyítja, hogy igenis jó táncos. Közben a szerelem is rátalál, hosszú évek óta legjobb barátja, Camille személyében.
Luke filmet készít a táncról, arról, amit véghez vitt ezzel a csapattal, amit Natalie elküld egy filmes iskolának, Kaliforniába.
Visszatér jónéhány táncos a második részből, ezzel felpörgetve a szálakat.
Természetes, hogy a Kalózok végül nyernek, de sok mindenen kell keresztül menniük ezért, és végül Natalie is visszatalál hozzájuk, hál istennek.
A végén persze próbálják eltitkolni, hogy Luke végül elmegy Kaliforniába a filmes suliba Nattel, de úgyis tudjuk, hogy hepiend lesz a vége :)
Teljesen beleszerelmesedtem Lukeba. Az arca valahogy a Szökés sztárja, Dominic Purcell fiatalkori énje, és az első részben szereplő Channing Tatuum keveréke, ami egy markáns, érzelem-gazdag, férfias arcot nyújt neki. Moose is aranyos, a maga kis esetlen, de mégis vagány módján, a mozgása pedig felettébb zseniális.

Valahogy a film hivatalos leírása (filmkatalógus) egyáltalán nem azt mutatja be, ami valójában történik. Vagy én néztem másik filmet? Eszerint ugyanis Párizs, párizsi forró táncok vannak a filmben, holott a valódi helyszín New York, New York utcái, és a híres World Jam... no, nem baj, attól még IMÁDTAM!

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP