szombat, március 12, 2011

Nora Roberts - Nyílt titkok


 Életem eddigi legjobb könyve, amit valaha is a "kezembe vettem". A történet lebilincselő, és mégis valóságos, nem repít túlzottan álomvilágba.
Emma háromévesen ismeri meg édesapját, a híres zenészt, Brain McAvoyt, a Pusztítók zenekar énekesét, így menekül meg a drogproblémákkal és alkoholproblémákkal küzdő édesanyjától. Apja és új felesége, Bev szeretettel nevelik, és egy kistestvérrel ajándékozzák meg. Az életük szinte tökéletesnek tűnik, egészen egy szörnyű tragédiával végződő partiig. Darren, a kisfiú, meghal, meggyilkolják, és egyedül Emma látja  a gyilkosságot, aki azonban a trauma hatására elfojtja magában az emléket, ami hosszú-hosszú évekig kísérti rémálmokkal.
Időközben Emma felnő, és rengeteg változást észlel környezetében. "Szülei" szétmennek, a zenekar tagjai egyre mélyebb gödörbe kerülnek, amit hol a drog, hol az alkohol okoz. És a gyilkost még most sem találták meg... Időközben szerelmes lesz, rózsaszínben látja az egész világot, de az élet ezúttal sem csak jót tartogat számára. Vajon sikerül megtalálnia a helyes utat? Sikerül végre pontot tenni a szeretett öcs halálára?
Néha úgy éreztem magam Nora Roberts könyveivel, mintha álomvilágban élnének a szereplők, minden tökéletes, semmi rossz nem jöhet. Aztán jött ez a könyv, és íme, meg tudja mutatni az élet hátulütőit is, még sokkal jobban kihangsúlyozva, mint eddig. Rájöhetünk, hogy mennyire nehéz híresnek lenni, örökké a kamerák kereszttüzében égni. Megtapasztalhatjuk, milyenek voltak a 60-as, 70-es évek alkohol-, drog-, és marihuánafelhőben töltött napjai... Imádtam.
Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP