szombat, április 03, 2010

Bűntény a szalagavatón?

Még anno kaptunk nyelvtanon egy feladatot, amin tudósítást kellett írni. Nos... hát én ezt szültem.

Bűntény a szalagavatón?
A november országszerte a szalagavatók jegyében telik a gimnáziumok életében. Így volt ez az Árpád Vezér Gimnázium esetében is, Sárospatakon. Mindenki nagy előkészületekkel várta a végzősök számára fontos eseményt, kicsik és nagyok egyaránt, és remélték, hogy semmi nem ronthatja majd el. Azonban kiszivárgott egy hír, miszerint mégsem megy olyan zökkenőmentesen a készülődés. A szalagok sorozatosan eltűnnek, és ahányszor újat szerez be az igazgatóság, szintén nyoma vész. Vajon sikerül fényt deríteni a szalagok eltűnésének titkára, vagy továbbra is veszélyben marad a szalagavató?
A végzős osztályok kétségbeesetten próbálnak rájönni, hogy mi áll a háttérben. A fiúk nagy része nem foglalkozik a dologgal, ők bíznak a sikerben, azonban a lányok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szalagavató rendben folyjon le. Szalagokkal együtt, hiszen nincsen szalagavató szalagtűzés nélkül.
-  El sem tudom hinni, hogy ez pont velünk történik meg! – sóhajtozik F.E., egy végzős diák. Arcát tenyerébe temeti, és szipogva folytatja: – Reméltem, hogy tökéletes lesz ez az utolsó nagy bemutatkozás, de úgy tűnik, hogy a mi évfolyamunknak nem ezt rendelték… - Többen helyeslően bólogatnak közben, de senki nem szól egy szót sem.
Az igazgatóság és a tanári kar is értetlenül áll a dolgok elébe. Nem mernek nyíltan beszélni a történtekről, egy-egy sutyorgásból kaphatunk el foszlányokat. Félnek ők is, hiszen mindössze másfél hét van hátra az eseményig, és napról-napra több feltűzendő szalag tűnik el, akárhova is rejtik.
Szerda délután közös összpróba lesz, ahol mindenki ott lesz, és elpróbálja a műsorát, a szalagtűzéssel együtt. Csak remélni merik, hogy minden rendben lesz, de az eddigiekkel a háttérben már semmi jóra nem számítanak.
-  A legfontosabb az, hogy mindenki nyugodt maradjon, és megpróbálja így is kezelni a helyzetet. Ha a „tolvaj” látja rajtunk, hogy egyre idegesebbek vagyunk, akkor minden bizonnyal nem fog megállni – jelentette ki az iskola igazgatója, K. T. – Mostantól kezdve több esetre elegendő szalag van raktáron, egyik sem egy helyen, így megnehezítjük a dolgát.
Az igazgató tehát láthatóan jól kezeli a helyzetet, de a szemén látszik, hogy tart a kudarctól. A rendőrség is belefolyt az ügybe, nyomozást végeznek az eltűnések ügyében, de egyelőre semmi jelet nem találtak arra, hogy ki lehet a tolvaj, vagy hogyan tűnhetett el ennyi szalag egyszerre. A nyomozás vezetője, T. I. is nyilatkozott:
-  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szalagavató normál rendben zajlódjon le. Őrizzük az összes rejtekhelyet, és a városban is rendőrautók cirkálnak. Nyomozunk, de bizonyítékok nélkül nehéz lezárni egy ügyet, és ez jelen esetben is így van. Sajnálom, de míg a kutatás folyik, többet nem mondhatok – hadarja, majd visszamegy a társaihoz, és az új fejleményekről faggatja őket.
A szülők is izgatottan várják a szalagavatót, néhányan optimistának tűnnek, de vannak, akik félnek, így nyilatkozni sem mernek.
-  Miből gondolja, hogy ilyen könnyen lezárják majd az ügyet?
Úgy vélem, ez csak egy utolsó nagy tréfa az egyik végzős részéről, és csupán viccnek szánja az egészet – mosolyog D. K., egy szülő.
De az miért van, hogy nem vallja be, mikor már a rendőrség is nyomoz? Nem gondolja, hogy… bárkiről is van szó, csak nagyobb bajba kerülhet?
Az lehet, de én még továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ez egy poén. Rendőrség ide, vagy oda, nem hinném, hogy komoly dolog lenne a háttérben – nevet fel, majd továbbáll ő is.
Bár mindenki ilyen könnyen kezelné a helyzetet, sőt, bárcsak ilyen könnyű lenne a helyzet! De sajnos mindig minden dolog hátterében áll valami, vagy valaki, így ennek is. És az biztos, hogy nem egy tréfa, attól már sokkal komolyabb mederbe fordult az ügy.
-  Én sem gondolom, hogy mindez vicc lenne – helyesel az igazgató. – A rendőrség mindent megtesz, bízzuk rájuk az ügyet, és reménykedjünk, hogy a tolvajban van annyi mersz, hogy beismerje a tetteit. A szalagoknak mindenképpen elő kell kerülniük, illetve nem szabad engednünk, hogy még több eltűnjön.
Senkinek semmi ötlete nincs a tolvaj kilétét illetően. Ha valaki tud is valamit, akkor egész ügyesen titkolja, ugyanis a rendőrség is tanácstalannak tűnik az ügyet illetően, akárcsak a tanárok és a végzősök. Ki akarhatja tönkretenni az alkalmat? Kinek származhat érdeke abból, hogy a végzősök bálja fuccsba menjen? És vajon sikerül-e mindent tökéletesre megszervezni ennyi kevés idő alatt? Vagy további szalagok tűnnek el, esetleg komolyabb dolgok történnek az elkövetkező héten, és a szalagavatónak vége? Kívánjuk, hogy fény derüljön az iskola eddigi legnagyobb rejtélyére!

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP