szombat, április 17, 2010

A Csók keletkezése

Kissé elvetemültem egyik töriórán a héten. Kémián a sók keletkezését tanultuk, és valahogy ez ugrott be elsőre. Legalább könnyen megtanultam :) 

A Csók keletkezése

A csók olyan kémiai folyamat, amikor két ellentétes töltésű ember olyan mértékű vonzással bír, hogy ajkaik egymáshoz tapadnak, egy általunk még ismeretlen, felfedezetlen anyag hatására.

A csók kémhatásai: A csóknak háromféle eddig ismert kémhatása létezik. Lehet édes, semleges, illetve „lángos”.
Jellemzőik:

  • Édes: A megfelelő helyen, megfelelő, de ellentétes töltésű ember lágy csókot vált. Ilyenkor lassú egyesüléssel egy endorfin tartalmú „vegyület” szabadul fel.
  • Semleges: Ha szintén a megfelelő helyen, megfelelő emberrel történik a folyamat, azonban semmilyen reakció nem játszódik le, nem szabadul fel endorfin, és semmiféle anyag nem keletkezik a reakció során.
  • "Lángos": Nem mindig a megfelelő módon történő folyamat, de az endorfin gyors, heves reakció (amit szintén egyesülésnek nevezünk) során szabadul fel.

A csók kémhatásait indikátorokkal mérhetjük. Ilyen indikátor például az ajak. Az édes kémhatást kellemes bizsergéssel, a semleges kémhatást állapotának változatlanságával, míg a lángos kémhatást heves bizsergéssel, duzzadtsággal jelzi. Az ajak, mint belső indikátor vesz részt a reakcióban.

Külső indikátor lehet egy kívülálló, bármilyen töltéssel rendelkező ember. Az édes kémhatást félmosollyal, esetleg kellemes, lágy nevetéssel jelzi, míg a lángos kémhatást bizsergető borzongással, esetleg irigykedő mosollyal, nevetéssel jelezheti. Semleges kémhatás esetén elfintorodik, elfordul, akár el is hagyja a reakció helyszínét.

A csók tulajdonságai: Legfőbb tulajdonságuk, hogy áramot termelnek, noha érzékelhetetlen módon. A keletkezett áramot csupán a folyamatban résztvevő „anyagok” érezhetik, pattogó, láthatatlan szikrák és felvillanyozó tapintások képében.
Nem minden csóknak van kémhatása, van, amelyet az indikátorok sem tudnak kifejezni, értelmezni, és ily módon nem tudjuk besorolni őket.

A csók egyik alfaja a puszi. A puszi nem nevezhető olyan szoros, heves kémiai reakciónak, mint a csók. Normál folyamat, ha két azonos töltésű részecske között megy végbe, akár egy több éves anyag egy egészen új keletkezésűvel is alkalmazhatja.

2 megjegyzés:

boreeester 2010. április 18. 16:02  

érdekes dolog ez.. : ) egy kicsit olyan, mint amikor Brennan próbál valamit megmagyarázni antropológiai értelemben.. :D

gabi 2010. április 19. 11:59  

:D
hát igen. elkalandoztam kicsit kémián... :D

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP