szombat, április 17, 2010

Red Bull és Alonso

Hajhaj, igen fáradt leszek ma. Vagy hajnali egyig fent voltam, de 8-kor már keltem is a Forma 1 miatt. Ki nem hagyhattam.
Igazán szoros időmérőn vagyunk túl Kínában, és úgy érzem, ugyanilyen szoros verseny várható holnap. A Red Bull most is remekelt, az első két hely az övék lett, de Alonso is ott van a harmadik helyen, tehát jelentős javulásra kell számítani, ha nem jön közbe semmi. Bár, a pilóták és a szerelők esőt várnak, ami mindent felkavarhat, ahogy a múltkor is.
A hivatalos összefoglaló az időmérőről:

Első etap

Az időmérő első szakasza előtt biztosra lehetett venni, hogy Karun Chandhok az utolsó rajtkockát szerzi meg. Az indiai eleve a mezőny leggyengébb autójában ül, amiben a pénteki edzések után ráadásul váltót is kellett cserélniük a Hispania szerelőinek, vagyis egy öthelyes rajtbüntetés is várt az újonc pilótára.

A kvalifikáció az elsőként pályára hajtó Heikki Kovalainen megpördülésével kezdődött, a finn vissza tudott kapaszkodni Lotusával. Nem sokkal később a már említett Chandhok is keresztbe állt a pályán, de szerencsére ő sem okozott fennakadást, ő is folytathatta a körözést.

A két újonc csapat pilótáinak normál körülmények közt még nincs esélyük a Q2-be lépésre, ahogyan a Virgin Racing párosa is a kiesők között ragadt. Az idén debütáló istállók különversenyét egyébként ezúttal Timo Glock révén a Virgin nyerte, a német 19. lett.

A hetedik kieső hely elkerüléséért a hajrában óriási csata zajlott, amiben végül Vitantonio Liuzzi maradt alul. Az olasznak bizonyára valami problémája akadt, hiszen a Force India autója sokkal versenyképesebb ennél, amit a csapattárs, Adrian Sutil is bizonyított az első etapban, ő továbbjutott.

A második szakaszba Lewis Hamilton lépett tovább a legjobb idővel, ami a szabadedzések eredményeit figyelembe véve egyáltalán nem meglepetés.

Autója elejét a harmadik edzésen összetörő Vitalij Petrov a szerelés miatt csak az utolsó percekben hajthatott pályára, de Renault-jával így sem okozott neki gondot a Q2-es tagság biztosítása.

Második etap

A Q2 különösebb izgalmak nélkül zajlott, mondhatni, érvényesült a papírforma. A legjobb tízbe a négy élcsapat, a McLaren-Mercedes, a Ferrari, a Red Bull Racing és a Mercedes GP versenyzői mellett Robert Kubica (Renault) és Adrian Sutil (Force India) került be. A legjobb időt ezúttal is Hamilton futotta.

A hét kieső közül Rubens Barrichello volt a leggyorsabb, a Williams versenyzője csak három tizedmásodperccel maradt le a még éppen továbbjutó Michael Schumacherről.

Harmadik etap

A rajtfelállás első tíz helyének beosztásáról döntő utolsó etap hajráját Sebastian Vettel várta a legjobb helyzetből, a felvezetés során ugyanis ő volt a leggyorsabb, ráadásul úgy, hogy a célegyenes bejáratát elrontotta.

Némileg meglepő módon Fernando Alonso is roppant gyors volt. Hamilton utolsó kísérlete során sem tudta megverni Vettelt, sőt, a McLaren világbajnoka végül csak hatodik lett.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP