vasárnap, május 02, 2010

Poligamy (2009)

Magyar film, úgyhogy nem szántam neki nagy reményeket. Most nem azért, hogy szidjam a magyar filmeket, de nem sok jó van közöttük, legalábbis, az újabbak között nem sok.
Ebben azonban kellemeset csalódtam. Remek története volt, és a színészi játék is hozta az elvárásoknak megfelelőt.
Az alaptörténet lényege, hogy András forgatókönyvíró, és már öt éve kapcsolatban él Lillával, aki bejelenti, hogy gyermeket vár, András azonban nincs készen rá. Persze megijed, ahogy az ilyenkor szokás, és álmatlanul fekszik az ágyban, de végül elalszik. Másnap, mikor felébred, egy másik nőt talál maga mellett, és nem tudja mire vélni, de minden jel arra mutat, hogy ez a nő az a Lilla, akivel ő öt éve együtt él, de mégsem. Ez mindig így változik, akárhányszor lefekszik Lillával, és kezdi megkedvelni a helyzetet, azonban egy idő után kényelmetlenné válik, és kezdi hiányolni az ő eredeti Lilláját, mígnem találkozik a terhestornán vele, éppen Irmának hívják, és nem is ismeri őt. Ezúttal Osvárt Andrea alakítja Lillát, és a szülőszobára kerülnek, de amikor megpillantja a kicsit... az a fej Csányi Sándornál (L)
Mikor a nőre néz, már az ő Tomkos Kátya által játszott Lilláját látja, és minden rendben.
Másfél hónap múlva Lilla poénkodik, és eljátssza, hogy nem ismeri meg Andrást, ami feszélyezi a férfit, de minden rendben... Majd képek a jövőből, négy gyerekről, és boldogságról.
Egyszóval, jó kis filmre sikeredett, szerintem érdemes még párszor megnézni :)

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP