szerda, július 07, 2010

TOP5 ország - 4. Anglia

ANGLIA
Európa

Tegnap sajnos nem igazán volt időm, így kimaradt egy nap, de most megtudhatjátok, hogy számomra a negyedik helyen Anglia, az esős ország áll. Anglia Nyugat-Európa legnagyobb szigetén terül el. Szinte mindig esik az eső, de éppen ettől maradt meg a vad természeti értéke. Talán jövőre eljuthatok oda. Talán. :)
2001-ben  49 138 831 ember élt a szigetországban.
Anglia fővárosa London, ami híres a divatról, a Big Benről és a London Eyeról, ami egy óriáskerék, és nagysága miatt hívják London szemének. Londont Anglia talán fő folyója, a Temze szeli ketté. Ezen fut keresztül a híres Tower híd, és ennek partján található a Parlament épülete is. Londonban található a Buckingham palota is.
Nagy jelképe a Wiltshireben található Stonehange, amiről még ma sem tudják, hogy pontosan hogyan keletkezhetett. Némelyek földönkívüli beavatkozásnak tartják, míg mások a druidák szent helyének, de tény, hogy mindenképpen rituális szerepet tölthet be.
Nagyobb városai még Liverpool, Manchester, Newcaslte, amelyek méltán híresek futballcsapataikról is, illetve Oxford, ahol a híres Oxfordi Egyetem található.

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP