szombat, szeptember 11, 2010

The Vampire Diaries - második évad - 2x01

Értékelés: 5/4
Hát, végre valahára eljött az a nap is, amikor újra TVD-t nézhetek, új résszel. Kissé meglepő volt, és valahogy voltak részek, amiket egyáltalán nem így képzeltem el az első évad illetve a spoilerek után, de nem volt rossz.
Zavaró volt, ahogy Damon őrlődött Katherine és Elena miatt, de főleg Elena miatt. Megvolt a hivatalos D&E csók is, de egyáltalán nem így gondoltam. Eleinte azt hittem, hogy Elena csak magának próbálja bizonygatni, hogy ő Stefant szereti, és nem érez semmit Damon iránt, de mégis ezek az igazi érzései, ami természetesen összetöri Damont.
Stefan hatalmas változásokon ment keresztül, sokkal "szexisebb", mint eddig volt, és még a féltékenység is jól állt neki. Mindenki változott, azt kell mondjam. Nina Dobrev eszméletlen jó színésznő, és ez mostantól fog bebizonyosodni, amikor két szerepet játszik. Rögtön látni a különbséget Elena és Katherine karaktere között.
De egyszerűen hihetetlen, hogy a legjobb barátai, sőt, a Salvatore fivérek, akik százötven éve ismerik Katherinet, nem tudják megkülönböztetni egymástól Elenát és őt. Legalább apró részletekre figyeljenek fel, mint egyenes haj, göndör haj, illetve az öltözet.
Jeremy "halála" meglepett, de én hiszem, hogy Damon látta azt a gyűrűt, és azért tette, mert tudta, hogy úgyis felébred, és túléli.
Katherinet azért kicsit másképp képzeltem. Sokkal inkább úgy gondoltam, hogy azonnal az eseményekbe avatkozik, semmint a háttérben maradva kavargat a fő szálakba.
Azt hiszem, innentől kezdve Team Damon leszek. Eleinte csak a figuráját kedveltem, és azt hiszem, visszasírom azt a Damont, aki úgymond "letojta" az egész világot, és csak a gonoszságával foglalkozott. Sokkal jobb volt, mint ez az összetört, romhalmaz Damon.
Azért mindent  egybevetve nem indul rosszul az évad. A rész lezárásában, ahogy Caroline meghal, újabb kérdések merülnek fel... nem marad ez ennyiben, főleg, hogy újabb vámpír csatlakozik az egyre bővülő névsorhoz...

0 megjegyzés:

Flores e Flowers

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk – nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Sobre a Emporium

Fotóm
gabi
17. sárospatak. könyvek. zene. filmek. mozi. sorozatok. nevetés. élet. szivárvány. napsütés. forma1. foci. spanyolország. newyork. barátok. füst. tánc. német. irodalom. twilight. írás. újságírás. média.
Teljes profil megtekintése

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP